מהיכן הגיע הרעון לעשות לחוח?!
עשיתי פעם אחת …בראשית נשואי …לפני כ-15 שנה …וזה די הצליח לי …
אבל עברו מים רבים בירדם ומאז לא עשיתי…זמן חסר…זמן!
עכשיו מהיכן הגיע הרעיון…
ועוד בקרוואן!!
מה קרה?!…השתגעתי?!
טוב היה ברור שנגיע לסף תנאים במסע שלנו ושאולי נצטרך לאלתר מיני לחם…
כי לא נמצא לחם כשר
למדנו להכין קובנה
למדנו להכין חלות
זלביה(מאפה בצק מטוגן) אני כבר יודעת לעשות
ולחוח יש לי מתכון במקרה הדחק …גם את זה נעשה!
אבל הסיבה שעשינו בכלל לא היתה דחק!!
פשוט… היינו אחרי סעודת פורים ביום חמישי
ארוחה בבית אלה ונדב כהן …ארוחה עשירה ומשביעה…כמו דובים הרגשנו!
שוב להכין ולטרוח יום שישי זה כבר יותר מידי !
החלטנו לגוון משהוא קל!
אלה תכין דגים ואני אכין מרק תימני!
וכך נסגור את הכנת ארוחת ערב שבת!
מרק תימני הולך עם לחוח וחילבה!
סמכתי על עצמי שאצליח בפרוייקט !
הפצתי לציפי אחותי דחוף מסרון למתכון לחוח
והיא שתמיד נמצאת שם עבורי שיגרה לי במהירות מתכון לחוח מתוך ספר המתכונים של אימי!
מה שנותר זה לעשות
השכמתי מוקדם והכנתי את הבצק
ישמתי את עקרונות מסורת הלחוח מבית אימי
ולמרות התקלה של …כמעט ונשפך כל הבצק…. הקרוואן כל הזמן זז ונע בנסיעה!
זה הצליח!
והלחוח יצאו
לתפארת מדינת ישראל!…סליחה לתפארת המטבח של בית אימי!
כאלו יפים וחמודים
עגולים…
הילדים התלהבו וביקשו לטעום …וטעמו…וטעמו!
באיזה שלב הפסקתי אותם!
צריך להשאיר לערב שבת!
אז המרק כבר מוכן
הלחוח כבר מוכן בערמה
נשאר רק להכין את החילבה!
את החילבה לעשות… היה קטן עלי!
אחרי שעשיתי לכל קהילת רשב"י בסאנרייז אשר בפלורידה!
וכך גאה ביצירתי הרגשתי מבסוטה עד הגג!!
סגור לתגובות.