לרובם משמעות המילה כרובית היא בדרך כלל ירק בתפרחת לבנה הגדל על הקרקע
אך יש אנשים אשר מכירים את מילה זו בהקשר אחר
אצלנו בישוב ואני בטוחה שעוד בישובים אחרים
החל פרוייקט ששמו "כרובית" שבו לקראת 3 החגים ראש השנה, פסח ושבועות
מתגייסים המוני אנשים לבשל לאנשים נזקקים סעודות לחגים
בדרך כלל זה בכמות מעל הממוצעת של בית כך שהמטבח מתמלא בתבשילי הפרוייקט "כרובית"
בשנת המסע לאמריקה החמצתי את הסיוע לפרוייקט זה אך בכל זאת הקרוואן שלנו התמלא בישולים המזכירים את פוייקט כרובית
הכיצד? זה סיפור מעניין!
אנו בארה"ב
ומתכוונים לפקוד את אלקסה
ההערכות לתחילת המסע לאלסקה …5 ימי נסיעות
לוותה בהמון חששות
כמה זמן תקח הנסיעה?
כמה שעות ניסע ביום?
האם יספיק לנו הדלק בין תחנה לתחנה?
האם צמיגי הקרוואן שלנו יעמדו בזה?
מה מחכה לנו באינקיג'?
האם יש קהילה יהודית באלסקה?
האם יש שם אוכל כשר?
החששות היו רבים כל כך !
המפגש עם דייב גרישן במנין "ביקור חולים" בסיאטל הוא אשר מתגורר באינקריג'…
סידר ופיזר לנו את ענן חוסר הוודאות לגבי נושאים רבים!
לאחר שהשתתפנו בחתונה של זוג מהקהילה ובדקנו צמיגים במקום מורשה
יצאנו לדרך ולא היינו מוכנים בכלל למה שקרה לנו כבר בתחילת המסע לאלסקה!
יצאנו מסיאטל לגבול קנדה
שם בקנדה אנו עתידים לחצות את מחוז בריטיש קולומביה ויוקון כ5 ימי נסיעה
400 מייל כל יום כלומר 600 ק"מ ביום
אבל התוכנית השתבשה כבר ביום הראשון כשניסנו לחצות את גבול קנדה
המתנו בתור יחד עם כל החוצים את הגבול…פקק שהתקדם לאיטו
מלפנינו ראינו שלט המורה למשאיות ורכבים כבדים לפנות שמאלה
מכוון שלא ידענו מה אנו נקראים…ולא רצינו לבזבז זמן ולהמתין בתור הלא נכון
ירדתי מהקרוואן לשאול
את השומר הראשון ששאלתי הוא בעניים תמהות ענה אני חושב שאתם כבדים…
תיפנו לכאן
הרגשתי שזו שאלת קיטבג שתעכב אותנו!
אך את ההנעשה אין להשיב
פנינו בחיוך תודה לנתיב המשאיות והרכבים הכבדים והגענו לעמדת הבידוק
שם לא רגילים למשפחה בת 7 נפשות היושבת ברכב כבד ושלחו אותנו לבידוק פספורטים בביתן
ניגשנו לשם וכאן החל התחקיר האם יש לנו עופות,בצים,ירקות וכו…
ואנו ענינו באמיתות שיש לנו עוף
הפקידה הבהירה לנו חד משמעית שלא נוכל להכניס את העוף ואנו נדרשים להורידו ולהביאו אליה!
הסברנו לה שזה פריזר מלא עוף קפוא אשר נרכש בסיאטל
שאנו משפחה בת 7 נפשות
ואנו אוכלים אוכל כשר ואשר לא ניתן למצא אותו באלסקה
היא הסבירה לנו בחביבות אמריקאית טיפוסית את החוקים
אך הבטיחה לשאול את המנהל שלה
לאחר עיכוב והמתנה ארוכה מורטת עצבים של כולנו על הספסל
זומנו לדלפק להנחיות סופיות
הוסבר לנו שיש שתי אפשרויות:
או שאנו מורידים את כל העוף הקפוא כאן וממשיכים
או לנצל אישור מיוחד שקיבלנו…להתעכב לילה בארה"ב ולבשל את כל העוף הקפוא
חשכו עינינו אך היה ברור שאנו נתעכב ללינה והפשרת העוף ובישולו
עשינו סיבוב ורצינו לחזור אך גם במחסום האמריקאי עצרו אותנו לתחקיר …
שוב סיפרנו את הסיפור ושוב המתנו הפעם בקרוואן…הם לא היו מחוברים אחד לשני
זה גרם לעיכוב מיותר…לבסוף גם מכאן שוחררנו
חזרנו אחורה מרחק קצר מגבול התמקמנו בקמפ
התחלנו להפשיר את כל הכרעיים ונתחי חזה עוף המיועד לשניצלים
פרסתי את תכולת המקפיא במגשים על מנת שיפשיר מהר יותר
והרגשתי כמו "בפוייקט כרובית" רק שהוא בשרי!
עכשיו כל הישוב מתכוננן לכרובית חלבית…כי שבועות בפתח!
ואני מתעסקת בעופות!
מי היה מאמין שאת זה לא הכרנו
שבגבול קנדה לא ניתן להכניס עופות?!
איך פספסנו פרט חשוב כלכ כך!?
גייסתי עצות מחברתי אפי הפולניה 🙂 כיצד מכבסים עוף?
כלומר בישול קצר אבל מה עושים ען נתחי חזה העוף…בישול שלהם במים ישחית אותם
ירון אישי החמוד בקלילות אמר
שאת החזה עוף אין ברירה צריך לעשות לשניצלים
וכך הלכנו לישון שהעוף יפשיר לו במרץ…תכננתי לקום ולהתעסק בבישול …לא לפני 8:00 על מנת לא להסריח את הקרוואן מריח העוף המורתח במים!
ולהתחיל עם השניצליפ
וכך עשיתי התעוררתי השכם בבוקר והתחלתי לטפל במרץ בכמויות השניצלים העתידות להערם!
במקביל כבר שפתתי מים ב2 הסירים הכי גדולים שלי והרתחתי מים ל"כיבוס" העוף…תמניה שכמוני הכיצד נהפכתי לפולניה?!
כשצריך..צריך! 🙂
וכך בהתמדה תימנית אוררתי את כל חלונות הקרוואן והדלת והתחלתי בבישול העוף
ריחו נישא למרחקים ואני לא הבחנתי…עד ששמעתי מבחוץ קול נביחות כלב אשר עלה למרחקים!
נביחותיו לבטח העירו את דיירי הקרוואן ולבטח הם לא מבינים מה קרה לכלבלב החמוד שלהם….
הרתחתי את העופות לא יותר מ- 5 דקות והופ! הוצאתי לקירור…
של השניצלים היה מורכב הרבה יותר !
הגדולים רבצו להם בשינה עמוקה
ואני חן ועמיחי שהתעוררו ציפנו שניצלים ללא הפוגה
ערמות על ערמות…שלא יאמנו !
גם זה לטובה!
השניצלים יהיו מוכנים כבר לאכילה!
שלב הטיגונים חייב אוורור רציני לטגן בקרוואן זה מורכב הכל סגור והריח נספג…
קצב הטיגונים ארך זמן רב..אך בנתיים ארזתי את הכרעיים שהתקררו במסדר מופתי של שלשות חזרה לפריזר
גם את השניצלים קררתי וארזתי בשלשות
קיוותי שהפריזר יספיק להכיל את הכמות העצומה
ונס פח השמן פעל גם כאן!
הפריזר הספיק לנו …ועוד השארנו לשכן בקרוואן הסמוך
בערך ב12:00 יצאנו חזרה לכיוון הגבול
כבר יום וחצי התבזבזו לנו בבלת"מ כרובית הזה!
גם היום זה לא עבר חלק!
הם דרשו הסברים איך זה שאושר לנו אתמול?…
מי אישר אתמול?
איזה מין אישור זה?
שוב חזרנו על כל ההסברים
וגם מכאן עוכבנו לבירורים ולבסוף שוחררנו!
ממתינה לנו נסיעה של 3 ימים וחצי בחישוב חדש של מיילים
כל יום 600 מייל שהם כ900 ק"
שהם כ-10 שעות נסיעה רצופות….
מי היה מאמין שנחווה פרוייקט כרובית בשרי לקראת שבועות כאן בגבול קנדה
ניסים ונפלאות!
בגדר לא יאומן!